V rámci aktuální situace kolem nás a současně se zvýšeným počtem nemocí v tomto období, jsme pro Vás namíchali speciální směs bylin pro boj s chřipkami a chřipkovými epidemiemi.
Originální receptura a správný poměr bylinek, je tím nejlepším pro překonání chřipkového období.
V této těžké situaci, je potřeba chránit sebe i ostatní a to nejlépe prevencí.
Čaj vůbec neslouží k vychutnávání, má nahořklou chuť. Slouží jako prevence v chřipkovém období a proto se pije pomalu a po doušcích.
Nezapomeňte také na správné dodržování hygienických norem, nosit roušky, omezitpohyb venku, pít horké přírodní čaje (K čaji Chřipka doporučujeme pít čaj na Imunitu), užívat vitamín B a vitamín C.
Podle legend byl Pai Mu Tan odnepaměti dodáván jen na císařský dvůr.
Skutečnost je ale taková, že historie tohoto nápoje sahá do let mezi 960-1279, kdy v Číně vládla dynastie Sung.
Bílý čaj byl podáván výhradně vzácným návštěvám. Nyní se již více rozšířil a to nejen v Číně, kde je opravdu žádaný, ale také v Evropě či v Americe. To je bílá pivoňka čili Pai Mu Tan.
Čaj se sklízí na počátku jara, pochází z tipsů s dvěma horními mladými lístky, pokrytými jemným bílým chmýřím. Ty se suší na slunci, přičemž se nesvinují, takže nedochází k fermentaci. Čaj se zalévá nepříliš tvrdou vodou o teplotě okolo 80 °C, mohou se připravit nejméně tři nálevy. Tekutina má světle jantarovou barvu a nasládlou, lehce květinovou až oříškovou chuť, vzhledem k nízkému obsahu kofeinu se hodí k celodennímu pití.